Donald Trump požiadal o ochranu vojenskými lietadlami zo strachu pred údajným nebezpečenstvom zo strany Iránu, uvádza americká tlač.

Volebný štáb Donalda Trumpa požiadal o použitie vojenských lietadiel a vozidiel na ochranu bývalého prezidenta v posledných týždňoch volieb v USA.volebnej kampane, informovali v piatok podľa agentúry Reuters denníky The New York Times a The Washington Post.

Táto žiadosť nasleduje po dvoch nedávnych pokusoch o atentát na republikánskeho prezidentského kandidáta.Okrem toho minulý mesiac predstavitelia Trumpovej kampane uviedli, že ich informovali predstavitelia z USA.spravodajských služieb o údajných hrozbách z Iránu, ktoré sa ho pokúšali zavraždiť.

Zástupca tajnej služby, ktorá je zodpovedná za ochranu prezidentských kandidátov, uviedol, že ‚bývalému prezidentovi sa dostáva najvyššej úrovne ochrany‘, ale potvrdil, že Trumpov volebný štáb požiadal o dodatočnú podporu.

‚Tajná služba zostane ostražitá a bude naďalej upravovať a posilňovať svoje bezpečnostné opatrenia podľa potreby, aby zmiernila vyvíjajúce sa hrozby,‘ uviedol zástupca agentúry.

Prezident Joe Biden informoval novinárov, že poveril bezpečnostné služby ochranou Trumpa, ako keby bol úradujúcim prezidentom, pričom poznamenal, že ak Trumpova žiadosť spadá do tejto kategórie, mala by byť schválená.

Podľa denníka The New York Times (NYT) Trumpov volebný štáb rokoval o tejto záležitosti s personálnym šéfom Bieleho domu Jeffom Zientsom a úradujúcim riaditeľom tajnej služby Ronaldom Rowom a požiadal o vojenské zdroje na ochranu republikánskeho kandidáta, ktorý sa 5. novembra stretne v prezidentských voľbách s viceprezidentkou Kamalou Harrisovou.

Zástupcovia Trumpovej kampane informovali americkúpredstaviteľov, že museli presunúť, preložiť alebo zrušiť podujatia kampane z dôvodu nedostatočnej ochrany, informoval NYT s odvolaním sa na štyri osoby oboznámené so záležitosťou.

Trumpov tím tiež požiadal o rozšírenie bezletových zón nad sídlami republikánov a nad predvolebnými zhromaždeniami, ako aj o predbežné rozmiestnenie balistického skla na podujatiach v kľúčových štátoch, uviedol denník Washington Post s odvolaním sa na získané e-maily a zdroje, ktorých identita nebola zverejnená.

Úrad riaditeľa Národnej spravodajskej služby pripustil, že Trump v septembri dostal od agentúry brífing, ale nepotvrdil žiadne podrobnosti.Nie je známe, že by údajní útočníci pri týchto dvoch samostatných pokusoch mali nejaké väzby na Irán.

Tajná služba čelila po prvom júlovom pokuse o atentát na Trumpa značnej kritike, čo viedlo k odstúpeniu jej riaditeľa a ďalším zmenám súvisiacim s bezpečnosťou.

Peter

Author: Peter

Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *