Šéf NATO po stretnutí so Zelenským a Keirom Starmerom: ‚Prestaňte sa obávať Trumpovho vládnutia‘.

Generálny tajomník NATO Mark Rutte vo štvrtok v Londýne po stretnutí s britským premiérom Keirom Starmerom a ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským vyzval spojencov, aby sa neobávali prípadného návratu Donalda Trumpa do Bieleho domu, pričom zdôraznil, že miliardár chápe, aké sú stávky vojny na Ukrajine pre bezpečnosť Spojených štátov, informovala agentúra AFP.

‚Viem, že plne chápe a súhlasí so mnou, keď hovorím, že táto vojna na Ukrajine nie je len o Ukrajine, ale aj o budúcej bezpečnosti a ochrane Spojených štátov,‘ vyhlásil Rutte po trojstrannom stretnutí.

‚Takže sa naozaj prestaňte obávať Trumpovho prezidentstva,‘ povedal novinárom pred Downing Street číslo 10.

‚Nemám obavy, pretože som absolútne presvedčený, že Spojené štáty sa budú angažovať, keďže chápu, že nejde len o Ukrajinu, ale aj o ne samotné,‘ zdôraznil.

Niektorí európski členovia NATO sa obávajú zníženia záväzkov Spojených štátov voči bezpečnosti európskeho kontinentu a zastavenia vojenskej podpory Ukrajine v prípade víťazstva republikánskeho miliardára v prezidentských voľbách 5. novembra.

Mark Rutte od svojho nástupu do funkcie generálneho tajomníka NATO 1. októbra odmietol obavy týkajúce sa prípadného víťazstva Donalda Trumpa v USA.prezidentských voľbách.

‚Nemám obavy.Oboch kandidátov poznám veľmi dobre a s Donaldom Trumpom som pracoval štyri roky,‘ ubezpečil vtedy bývalý holandský premiér.

Peter

Author: Peter

Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *