Čo pridať do pilafu pre arómu a chuť: tieto tajomstvá mnohí ľudia neuhádnu.

O tom, ako pripraviť pravý pilaf, sa debata asi nikdy neutíši..

Z tohto dôvodu sa môže stať, že pokrm každého kuchára bude jedinečný a výnimočný.

Preto sa oplatí poznať tajomstvá, ktoré môžu výrazne zlepšiť vôňu a chuť pilafu, hovorí kulinárska expertka nášho časopisu, kuchárka Julia Arkhipova.

Aké prísady sa oplatí zaviesť do zloženia pilafu

Barberry

V každom recepte sa zloženie korenia môže líšiť, ale použitie dúšky možno pokojne označiť za jeden z charakteristických znakov pravého pilafu.

Preto nezabudnite na použitie tohto korenia.

Tuk

Možno to mnohých prekvapí, ale pri príprave tradičného pilafu sa vo veľkej miere používa baraní tuk.

Roztopí sa do tekutého stavu a kombinuje sa s rastlinným olejom.

Vďaka tomu sa pilaf ukáže len neuveriteľne voňavý a chutný.

Chlieb

Aby bol pilaf nielen chutný a voňavý, ale aj drobivý, mali by ste doň dať kôrku zo starého čierneho chleba.

To umožní, aby sa prebytočná vlhkosť vstrebala.

Peter

Author: Peter

Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *