Čím skúsení záhradníci kŕmia ríbezle koncom septembra: najlepšie alternatívy sú pomenované.

Ak chcete v budúcom roku získať veľké množstvo veľkých a sladkých ríbezľových plodov, mali by ste kultúru koncom tohto mesiaca správne kŕmiť.

Existuje veľa možností pre pestovateľov dačoho, takže si môžete vybrať tú najvhodnejšiu.

Aké druhy hnojív sa oplatí zvážiť na jesenné hnojenie ríbezlí

Draslík

Máte pomerne široký výber priemyselných hnojív.Na meter štvorcový výsadby ríbezlí môžete prijať 15 gramov síranu draselného, 25 gramov kalamagnézie alebo 30 gramov draselnej soli.

Popol

Predpokladá sa, že pre ríbezle nebude toto hnojivo nikdy zbytočné.Obsahuje všetko potrebné pre plnohodnotnú výživu kultúry.

Na jeden dospelý krík vezmite až štyri šálky prostriedku.

Fosfor

Aj to je dôležitý prvok potrebný pre ríbezle.Zvyčajne sa na meter výsadby používa 15 gramov dvojitého superfosfátu, 30 gramov obyčajného superfosfátu alebo 60 gramov fosforečnej múky.

Kompost

Tento typ hnojiva sa zvyčajne používa po aplikácii priemyselných kompostov.Najlepší variant je nasledovný: na časť kompostu vezmite časť zeminy, premiešajte a ‚zakryte‘ kruh ríbezľového kríka.

Peter

Author: Peter

Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *