Prečo sa ružové mäso z lososa po rozmrazení zmení na kyslé: nie je to vaša vina

Mäso z ružového lososa sa hojne používa v kuchyni, ale mnohé hostiteľky, ktoré mali možnosť ho kúpiť, upozorňujú na podozrivú ‚voľnosť‘ mäsa tejto ryby.

O čo môže ísť, povedala odborníčka sieťového vydania ‚BelNovosti‘, kuchárka Julia Arkhipova.

Vinníkmi voľne loženého mäsa z ružového lososa sú spravidla výrobcovia, prepravcovia a predajcovia.

Mäso rýb často stráca svoju gastronomickú príťažlivosť v dôsledku opakovaných cyklov zmrazovania a rozmrazovania.

Kvalitu mäsa ovplyvňuje aj čas, ktorý uplynie po výlove pred zmrazením – niekedy medzi výlovom a prvým zmrazením výrobku uplynú hodiny.

Okrem toho mäso týchto rýb trpí počas prepravy a skladovania v obchodoch v dôsledku teplotných výkyvov, ktoré negatívne ovplyvňujú kvalitu mrazených výrobkov.

Okrem toho treba vziať do úvahy aj to, že počas celého roka podlieha losos ružový tzv. neresovým zmenám a lov neresiacich sa rýb nie je všade zakázaný.

Nakoniec je potrebné poznamenať, že rybie mäso môže stratiť svoj tvar a stať sa podobným zdroju aj po prvom zmrazení.

Je to spôsobené vlastnosťami výrobku a nie je možné to zmeniť.Napriek neatraktívnemu vzhľadu však ružový losos zostáva jedlý a pri správnej tepelnej úprave dokonca chutný.

Peter

Author: Peter

Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *