Rumunsko je na pokraji straty najväčšej príležitosti vo svojej histórii.Čísla neklamú

Národný plán obnovy a odolnosti (NRRP), európsky nástroj vzniknutý po ukončení programu COVID, má za cieľ pomôcť pri realizácii reforiem a investícií v šiestich kľúčových oblastiach. Z plánu krajiny sa však tento nástroj zmenil naobsesiu a test, ktorý sa vláda snaží zvládnuť od jednej tranže k druhej.

Mediálne pokrytie NRRP, a to ako pozitívne, tak kritické, bolo prospešné, pretože tento nástroj sa rýchlo stal najznámejším zdrojom financovania pre Rumunsko, hneď po kohéznych fondoch. Tento neustály tok informácií však stále viac komplikuje rozlišovanie medzi mýtmi a skutočnosťou.

32 % – to je percento finančných prostriedkov čerpaných z NRRP. Čas sa skracuje a na získanie zvyšných dvoch tretín z 29 miliárd eur, ktoré Európska komisia sprístupnila, nám zostávajú len dva roky.

Viac informácií nájdete na stránke Profit.ro.

Peter

Author: Peter

Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *