Čo pridať pri vyprážaní zemiakov: šéfkuchári odhalili hlavné tajomstvá

Ak sa naučíte chutne vyprážať zemiaky, citeľne vám to zjednoduší život: ak chcete rodine dopriať kvalitný a lacný pokrm, vždy budete mať k dispozícii slušnú možnosť.

Aby boli zemiaky chutnejšie, mali by sa použiť určité prísady.

Šéfkuchárka Yulia Arkhipova, odborníčka na varenie nášho časopisu, nám prezradí, aké prísady zlepšia chuť a kvalitu pokrmu.

Čo môžete použiť

Kari prášok

Ide o osvedčenú možnosť, ktorá dodá vyprážaným zemiakom dokonalú vôňu, príjemný nádych chuti a krásnu farbu.Ak nemáte k dispozícii kari korenie, môžete ho nahradiť kurkumou alebo paprikou.

Masť

Kúsok bravčovej masti by sa mal roztopiť spolu s maslom.Takýmto chutným pečeným zemiakom nikto neodolá.

Maslo

Teraz je to zložka, ktorá je ‚zodpovedná‘ za vzhľad kôrky.Môžete ju zaviesť hneď na začiatku rozpustením spolu s maslom.Alebo môžete pridať len malý kúsok približne v polovici vyprážania.

Peter

Author: Peter

Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *