Sýtosť, hĺbku chuti a jasnosť arómy majú spravidla prémiové odrody kávy, ktoré si nemôže dovoliť každý.
Aj nápoj priemernej kvality sa však dá vylepšiť.
Vďaka niekoľkým trikom bude každá káva bohatá, hovorí odborníčka na varenie nášho časopisu Julia Archipovová.
Z čoho sa skladajú
Voda s optimálnou teplotou
Ak chcete zachovať chuť a arómu kávy na rovnakej úrovni, snažte sa na prípravu nápoja používať vodu nie teplejšiu ako 94 stupňov.
Trochu kakaa
Tento trik mnohých prekvapí, ale pridanie malého množstva kakaového prášku do šálky kávy urobí nápoj celkom lahodným, ušľachtilým a bohatým.
Soľ
Predpokladá sa, že malá štipka soli premení každú šálku kávy na gurmánsky nápoj.Najlepšie je používať hrubú morskú soľ.
Stačí niekoľko zrniečok.
Horká čokoláda
Aj tento trik môže zlepšiť akúkoľvek kvalitu kávy.Stačí, ak do šálky kávy pridáte malé množstvo nastrúhanej horkej čokolády.