Ako urobiť akúkoľvek kávu intenzívnejšou: odborníci na varenie odhaľujú najlepšie tajomstvá

Sýtosť, hĺbku chuti a jasnosť arómy majú spravidla prémiové odrody kávy, ktoré si nemôže dovoliť každý.

Aj nápoj priemernej kvality sa však dá vylepšiť.

Vďaka niekoľkým trikom bude každá káva bohatá, hovorí odborníčka na varenie nášho časopisu Julia Archipovová.

Z čoho sa skladajú

Voda s optimálnou teplotou

Ak chcete zachovať chuť a arómu kávy na rovnakej úrovni, snažte sa na prípravu nápoja používať vodu nie teplejšiu ako 94 stupňov.

Trochu kakaa

Tento trik mnohých prekvapí, ale pridanie malého množstva kakaového prášku do šálky kávy urobí nápoj celkom lahodným, ušľachtilým a bohatým.

Soľ

Predpokladá sa, že malá štipka soli premení každú šálku kávy na gurmánsky nápoj.Najlepšie je používať hrubú morskú soľ.

Stačí niekoľko zrniečok.

Horká čokoláda

Aj tento trik môže zlepšiť akúkoľvek kvalitu kávy.Stačí, ak do šálky kávy pridáte malé množstvo nastrúhanej horkej čokolády.

Peter

Author: Peter

Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *