Väčšina gurmánov je zvyknutá na to, že olúpané vajce uvarené natvrdo je zvonka biele.
Ak ho rozkrojíte, nájdete vo vnútri žĺtok.
Chceš si vyrobiť úplne zlaté vajce? Ukázalo sa, že je to celkom jednoduché!
O tajomstvo vytvorenia neštandardného pokrmu sa podelila Júlia Archipovová, odborníčka v oblasti kuchárstva, kuchárka, pekárka štvrtej kategórie internetového vydania Belnovosti.
Recept na zlaté vajíčko
Trik je nasledovný: pred varením sa vajce musí veľmi dobre rozbiť, pričom škrupina musí zostať neporušená.
Vezmite si nejaký dlhý predmet.Napríklad pančuchy alebo rukáv zo starej košele.
Umiestnite surové vajce do vybraného materiálu a zaviažte ho tak, aby bol výrobok dobre zabezpečený.
Inými slovami, oba povrazy by mali byť blízko vajca, jeden uzol na ľavej strane a druhý na pravej strane.
Vezmite vzniknutú ‚konštrukciu‘ a začnite vajce rozmotávať.
Každých 5-10 sekúnd náhle zastavte odvíjanie rýchlym potiahnutím koncov materiálu od seba.
Postup by mal trvať približne 2 minúty.Počas tohto času sa žĺtok stihne rozdeliť a ‚spojiť‘ s bielkovinou.Škrupina zostane neporušená.
Toto vajce uvarte štandardným spôsobom (7-10 minút vo vriacej vode).
Keď uvarený výrobok olúpete zo škrupiny, získate úplne zlatistý pokrm.Vaša domácnosť bude príjemne prekvapená pokrmom, ktorý sa vyznačuje neštandardným vzhľadom.