Zostalo vám veľa zemiakovej kaše zo včerajšej večere?
Vy a vaša rodina nemáte chuť dojesť túto prílohu? Dobre, chápeme: ohriata zemiaková kaša nie je taká chutná ako čerstvo pripravená.
Čo potom s tým pokrmom robiť? Vyhodiť ho?
Samozrejme, že nie! Veď zo zemiakovej hmoty sa dá vytvoriť skutočné kulinárske dielo.
Aby ste to dokázali, musíte dať oblohe určitý tvar a použiť niekoľko ďalších prísad.
Konečným výsledkom budú krásne a veľmi chutné ‚hniezda‘.
O recept na tento zaujímavý pokrm sa podelila Yulia Arkhipova, expertka vydania siete Belnovosti v oblasti kuchárstva, kuchárka, pekárka štvrtej kategórie.
Ako pripraviť zemiakové ‚hniezda‘
Najprv si musíte pripraviť plnku.
Umyte 400 g húb, nakrájajte ich a vzniknuté kúsky húb pošlite na rozohriatu panvicu.
Po niekoľkých minútach pridaj nakrájanú cibuľu (postačí polovica cibule), jednu nastrúhanú mrkvu, pár lyžíc kyslej smotany a obľúbené korenie.
Zmes zeleniny a húb opekáme 7 minút.
Počas tepelnej úpravy zmesi vytvorte niekoľko zemiakových ‚hniezd‘.
Vezmite plech na pečenie, vyložte ho pergamenom, materiál potrite vrstvou rastlinného oleja a rozložte naň niekoľko ‚hôr‘ zemiakovej kaše.Do každej ‚šmýkačky‘ urobte priehlbinu, do ktorej vložte ohriatu zeleninovú a hubovú zmes.
Hotové ‚konštrukcie‘ s plnkou by sa mali piecť 20 minút.
Výsledkom bude lákavo vyzerajúce jedlo, ktoré svojou chuťou určite poteší vás aj vašu rodinu.