Knedle sa právom považujú za jedno z najobľúbenejších a najobľúbenejších jedál na svete.
Pripravujú sa rôznymi spôsobmi, ale podľa odborníčky internetového vydania BelNovosti, kuchárky Júlie Archipovovej, sú obzvlášť chutné a šťavnaté, ak ich opečiete na panvici.
Prezradila, ako pripraviť dokonalé vyprážané knedle s chrumkavou kôrkou a šťavnatou náplňou.
Na tento recept budete potrebovať nasledujúce prísady:
Rozpáľte panvicu na strednom plameni, pridajte rastlinný olej a keď je rozpálený, poukladajte naň zmrazené knedle tak, aby sa navzájom nedotýkali.
Knedle smažte na stredne silnom ohni, občas ich otočte, kým nebudú zo všetkých strán hnedé.Tento krok zvyčajne trvá 4 až 5 minút.
Keď sú knedle opečené, nalejte do panvice vodu alebo vývar, prikryte a varte ďalších 5 minút, kým sa tekutina neodparí.
Takmer hotovo: pridajte soľ a obľúbené korenie a knedle smažte ešte 2-3 minúty, aby bola kôrka chrumkavejšia.
Vyprážané knedličky podávajte s maslom a čerstvými, nadrobno nasekanými bylinkami.