S chrumkavou slanou kôrkou a šťavnatou náplňou: najchutnejší recept na fritované knedle

Knedle sa právom považujú za jedno z najobľúbenejších a najobľúbenejších jedál na svete.

Pripravujú sa rôznymi spôsobmi, ale podľa odborníčky internetového vydania BelNovosti, kuchárky Júlie Archipovovej, sú obzvlášť chutné a šťavnaté, ak ich opečiete na panvici.

Prezradila, ako pripraviť dokonalé vyprážané knedle s chrumkavou kôrkou a šťavnatou náplňou.

Na tento recept budete potrebovať nasledujúce prísady:

  • mrazené knedle – 400 g.
  • rastlinný olej – 3-4 PL.л.
  • voda alebo vývar – 100 ml.
  • soľ, korenie, korenie – podľa chuti.
  • čerstvé bylinky – podľa potreby.
  • maslo – 2 PL.л.(voliteľné).
  • Rozpáľte panvicu na strednom plameni, pridajte rastlinný olej a keď je rozpálený, poukladajte naň zmrazené knedle tak, aby sa navzájom nedotýkali.

    Knedle smažte na stredne silnom ohni, občas ich otočte, kým nebudú zo všetkých strán hnedé.Tento krok zvyčajne trvá 4 až 5 minút.

    Keď sú knedle opečené, nalejte do panvice vodu alebo vývar, prikryte a varte ďalších 5 minút, kým sa tekutina neodparí.

    Takmer hotovo: pridajte soľ a obľúbené korenie a knedle smažte ešte 2-3 minúty, aby bola kôrka chrumkavejšia.

    Vyprážané knedličky podávajte s maslom a čerstvými, nadrobno nasekanými bylinkami.

    Peter

    Author: Peter

    Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

    Pridaj komentár

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *