Varenie červenej repy je zdĺhavá a nepríjemná záležitosť.Po prvé, špinavý riad a po druhé, domom sa šíri nie práve najpríjemnejší zápach.Po tretie, varenie červenej repy trvá dlho.
Je uveriteľné, že varenie koreňovej zeleniny na šalát trvá 15 minút.
Odborníčka nášho časopisu Julia Archipova – kuchárka, pekárka štvrtej kategórie nám prezradila, ako na to.
Existuje jeden kulinársky trik, ktorý vám umožní uvariť červenú repu veľmi dokonca rýchlo.
Ako na to
Najprv si na varenie vyberte stredne veľkú zeleninu.Bolo zistené, že nielenže sa rýchlejšie pripraví, ale je aj chutnejšia a šťavnatejšia.
Po druhé, umytú zeleninu treba vložiť do hrnca s vriacou vodou a ďalej variť bez pokrievky na silnom ohni.
Po tretie, 15 minút po uvarení vyberte hrniec z variča, vypustite vriacu vodu a repu zalejte ľadovou vodou.
Po ďalších 15 minútach môžete začať zeleninu zbavovať šupky.
Kulinári tvrdia, že červená repa dosahuje pohotovosť vďaka teplotnému rozdielu.
A aby sa zabránilo vzniku nepríjemného zápachu, pri varení vo vode s červenou repou by ste mali dať chlebovú kôrku.