Nie je ťažké chutne nasoliť bravčovú masť, stačí ju len správne pripraviť a vybrať správne korenie.
Povieme vám, čo treba urobiť s bravčovou masťou pred solením.
Ako pripraviť bravčovú masť na solenie
Pred solením vložte bravčovú masť na 24 hodín do mrazničky.Vďaka tomu bravčová masť nestratí svoj tvar a bude sa dobre krájať.
Po 24 hodinách vyberte bravčovú masť z mrazničky, nakrájajte ju na kúsky a do každého kúska urobte malé zárezy.
Pokiaľ ide o korenie, na kilogram bravčovej masti použite dve polievkové lyžice soli, lyžičku mletého korenia, lyžičku papriky a lyžičku horčice.
Môžete použiť aj rascu, koriander, cesnak, bobkový list a kurkumu.
Korenie zmiešajte v samostatnej nádobe, natrite na masť, zabaľte do pergamenového papiera a odložte na 5 dní do chladničky.