Aby bolo mäso aromatické, chutné a šťavnaté, marináda je nevyhnutná.
Je však zriedkavé počuť o použití slepačích vajec ako hlavnej prísady.
Práve to však urobí marinádu univerzálnou, hovorí odborníčka na varenie nášho časopisu, kuchárka Julia Arkhipova.Bude sa hodiť na akýkoľvek druh mäsa alebo hydiny.Takisto po takejto marináde môžete nielen pripraviť šašlik, ale aj začať piecť s vyprážaním.
Ako pripraviť marinádu z vajec
Zoznam ingrediencií
– Dve vajcia;
– tri strúčiky cesnaku;
– malá lyžička koriandra (mletého);
– akékoľvek iné korenie a soľ.
Postup varenia
Táto marináda sa pripravuje rýchlo a jednoducho.Vajíčka vidličkou rozmiešajte na homogénnu hmotu.Potom pridajte roztlačený cesnak, soľ, korenie a koriander.
Mäso spracujte so vzniknutou marinádou.Pred tepelnou úpravou by malo počkať aspoň hodinu.Pre lepší účinok by ste však mali počkať aspoň tri hodiny.