Veľmi lahodné ‚guľky‘: ako pripraviť cheesniki na bieloruský spôsob

Mnohí gurmáni sú presvedčení, že cheesniki je možné pripraviť len ako ‚puky‘.

V skutočnosti môžu byť tvarohové placky aj ‚guľky‘.

Tento variant pokrmu je obľúbený v Bielorusku.

Sférické rudé syrniky vyzerajú veľmi atraktívne. Okrem toho sú neuveriteľne chutné.

O recept na tento skvostný pokrm sa podelila Julia Arkhipova, odborníčka v oblasti kuchárstva, kuchárka a pekárka štvrtej kategórie internetového vydania Belnovosti.

Recept na tvarohové koláče na bieloruský spôsob

Najprv si pripravte 100 g sultánok: opláchnite sušené hrozno, vložte ho do hlbokej nádoby a zalejte vriacou vodou.

Po štvrťhodine scedíme a sultánky preložíme na papierovú utierku.

Kým sa sušené bobule sušia, pripravíme tvarohový základ: do 400 g tučného tvarohu pridáme jedno surové vajce a 50 g kryštálového cukru.

Hmotu dôkladne premiešame a ‚vymiesime‘.

Do vzniknutej zmesi pridajte predtým spracované sultánky a pol šálky múky.

Po opätovnom premiešaní bude výsledná zmes dosť lepkavá. Pokúste sa z nej vytvoriť veľa guľôčok, každú s priemerom asi 2 cm.

Tvarohové guľky formujte na doske, na ktorú ste nasypali múku.

Vzniknuté guľky vložte do nádoby a pošlite na 180 minút do mrazničky.

Potom tvarohové koláčiky vyberte z mrazničky a vyprážajte ich na veľkom množstve oleja.

Výsledkom bude pomerne veľa zlatistých guľôčok, ktoré sa dajú jesť s kyslou smotanou alebo džemom: budú veľmi chutné.

Peter

Author: Peter

Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *