Je známe, že odborníci na výživu odporúčajú zaradiť do jedálnička dostatočné množstvo zeleniny.
Nie každý to dokáže.
Je to preto, že nie každá hostiteľka vie chutne pripraviť zeleninu. Preto sa odborná kuchárka nášho časopisu, Julia Archipova, rozhodla podeliť o osvedčený recept.
Ako chutne podusiť zeleninu?
Zoznam ingrediencií
– 2 baklažány;
– Po dve mrkvy a cibule;
– jedna veľká paprika;
– tri stredne veľké paradajky;
– štyri strúčiky cesnaku;
– korenie;
– soľ, bylinky a rastlinný olej.
Postup varenia
Najprv je potrebné všetku zeleninu pripraviť – umyť, očistiť a nakrájať. Potom rozohrejte panvicu a nalejte správne množstvo oleja.
Ďalej opražte cibuľu a mrkvu.
Po tom pridajte baklažány. Zeleninu dobre premiešajte a uvarte.
Asi po piatich minútach pridajte paradajky a papriku. Opäť premiešajte, znížte teplo a varte pod pokrievkou 20 minút.
Potom pridajte nasekaný cesnak a počkajte ďalších päť minút. Na záver pridajte soľ, korenie a bylinky, varte ešte niekoľko minút a potom vypnite.