Ako dosiahnuť, aby bolo avokádo zrelé za 10 minút: efektívna metóda.

Avokádo je chutné a zdravé ovocie (áno, áno, nie je to zelenina), ktoré sa často využíva v kuchyni.

Avšak tí, ktorí nežijú v slnečnej Brazílii alebo iných oblastiach, kde si môžu odtrhnúť zrelé avokádo priamo z konára, musia doma spokojne vyhľadávať supermarket, ktorý často predáva úprimne nezrelé plody.

Samozrejme, ako uvádza odborníčka z internetového vydania BelNovosti, kuchárka Júlia Archipovová, v takejto situácii môžete počkať niekoľko dní, kým ovocie dostane správny stav.

Alebo môžete využiť nezvyčajný lifehack a nechať avokádo dozrieť za 10 minút.

Ako urýchliť dozrievanie avokáda

Ako prvé si zaobstarajte potravinársku fóliu a zabaľte avokádo do nej.

Po zabalení vložte ovocie do formy na pečenie a dajte ho do rúry, ktorá by mala byť predtým vyhriata na 93 stupňov. Teplo pomôže urýchliť proces dozrievania.

Avokádo by malo zostať v rúre 10 minút, potom ho vyberte a nechajte vychladnúť.

Avokádo rozrežte na polovicu, odstráňte kôstku – ovocie je teraz pripravené na konzumáciu.

Tento spôsob má však jednu nevýhodu: aj keď sa plod stáva veľmi mäkkým, získava vôňu pečených gaštanov a jeho chuť môže byť iná, než očakávate.

Peter

Author: Peter

Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *