Čo robiť s kotletami, aby boli ‚nadzemné‘: tajomstvo profesionálnych kuchárov

Takmer každá gazdiná vie, ako pripraviť kotlety, no nie každá dokáže toto jedlo uvariť chutne – mäkké, šťavnaté a jemné.

Ale ak využijete trik od odborníčky z internetového vydania ‚BelNovosti‘, šéfkuchárky Júlie Archipovovej, pripravované kotlety nebudú o nič horšie než tie servírované v reštauráciách.

Ako pripraviť ‚vzdušné‘ mleté mäso

Príprava veľmi ‚vzdušného‘ mletého mäsa je jednoduchá záležitosť, pretože všetko, čo potrebujete, je pridať do kotletovej zmesi špeciálnu zmes, ktorú pripravíte za pár minút.

Do mixéra rozbijeme 1-2 vajcia, pridáme 2 hlavičky cibule a 2 malé strúčiky cesnaku.

Do tejto zmesi je potrebné pridať aj soľ a čierne korenie podľa chuti. Môžete pridať aj iné korenia, ale nie je to povinné.

Teraz zapnite mixér na 1-2 minúty a následne spojte jeho obsah s mäsom, ktoré prešlo cez mlynček na mäso.

Vďaka tejto ‚vzdušnej‘ zmesi budú kotlety vždy chutné, mäkké, jemné a vzdušné.

Peter

Author: Peter

Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *