Keď začnete grilovať, vždy očakávate chutné a šťavnaté mäso.
Ale suché jedlo bez chuti sklamalo by každého.
Aby ste sa vyhli takejto situácii, je dôležité poznať hlavné chyby, o ktorých hovorí kuchárka Julia Arkhipova, odborníčka nášho časopisu na kulinárske otázky.
Aké sú hlavné nevýhody pri varení na grile?
Kvalita mäsa
Ak plánujete grilovanie, určite by ste nemali šetriť na hlavnej ingrediencii: nikto nedokáže pripraviť chutné mäso, ktoré nie je čerstvé, bez trocha tuku.
V takom prípade je lepšie pripraviť hydinový kebab vcelku.
Odmietnutie korenín
Niektoré recepty neponúkajú takmer žiadne korenie, čo je veľká chyba. Korenie dodáva chuť rôznym druhom mäsa a výrazne zlepšuje konečný výsledok.
Preto sa do marinády oplatí pridať aspoň 2-3 druhy korenia.
Nedostatočný čas
Vždy je tiež dôležité mať na pamäti, že priemerná doba marinovania je približne tri hodiny. Ak je marináda schopná pracovať rýchlejšie, je to spravidla uvedené v recepte.
Vo všetkých prípadoch je však najlepšie nechať marinované mäso cez noc v chladničke.
Čo si myslel grilovať suché mäso bez chuti? Veď to nie je ani o čom! Ak sa chceš vyhnúť sklamaniam, radšej nešetri na kvalitnom mäse. Aj keď si myslím, že hydinový kebab vcelku by mal byť ešte chutnejší s trochou tuku, vyskúšam to! No a tým koreninám, povedzme si úprimne, kto by nechcel mať dobré korenie vo svojej marináde? Rovnako aj s tým časom – kvalitné marinovanie si vyžaduje trpezlivosť. Tak či onak, vďaka za tipy!