Pokrm môže byť jednoduchý na prípravu a zároveň slávnostný.
Azda najvýraznejším príkladom sú sendviče s kaviárom.
Stačí vziať niekoľko plátkov chleba, natrieť ich maslom a navrch dať červený kaviár. Je to jednoduché, rýchle a veľmi chutné.
Je však tento súbor ingrediencií jediný správny?
Samozrejme, že nie je! Chlieb môžeš nahradiť ražným chlebom, tartaletkami, krekrami alebo dokonca zemiakovými kolieskami.
Ani taká zložka, ako je maslo, nie je nenahraditeľná.
Chcete pripraviť majstrovské jedlo na občerstvenie? Potom nahraďte mastný výrobok nejakou zmesou!
So zaujímavým nápadom sa podelila Julia Archipova, expertka internetového vydania Belnovosti v oblasti kuchárstva, kuchárka, pekárka štvrtej kategórie.
Ako nahradiť maslo v sendvičoch s kaviárom
Nadrobno nakrájané kalamáre zmiešajte s malým množstvom majonézy a vzniknutú hmotu pošlite do misky mixéra.
Zmes spracuj. Výsledkom bude pasta, ktorá je dokonalou náhradou masla.
Pripravenú zmes natrite na plátky chleba. Na vrch položte kaviár.
Konečným výsledkom je skvostné občerstvenie. Vašim hosťom bude pokrm tak chutiť, že vás určite požiadajú o odhalenie tajomstva takej jasnej a jemnej chuti.
Ako kritik musím povedať, že náhrada masla pastou z kalamárov s majonézou sa mi zdá riskantná. Môže tú jemnú chuť kaviáru nepodraziť? Čo keď sa kombinácia kalamárov a majonézy pre niekoho stane príliš výrazná? Navrhujem skúsiť aj iné alternatívy pre náhradu masla, napríklad bylinné maslo pre zaujímavejší kontrast chutí, či skúsenejším kuchárom by som neodporúčil experimentovať s pastou z kalamárov a majonézy.