Ako sa majú uchovávať sušené huby: pravidlá, ktoré sa nesmú porušiť

Sušené huby sú pri varení nepostrádateľné, pretože vďaka tejto ingrediencii môžete zvýrazniť chuť jedál, pripraviť úžasné omáčky alebo hubové polievky.

Okrem toho, odborníčka na varenie Julia Arkhipova z internetového vydania BelNovosti navrhuje, že sušené huby môžu byť využité aj pri príprave hubového kaviáru.

Ale o tom teraz nehovoríme – navrhujeme sa zamerať na to, ako a ako dlho by sa mal tento produkt skladovať.

V prvom rade je dôležité spomenúť, že biele huby v sušenej forme by sa mali skladovať oddelene od ostatných druhov húb.

Toto odporúčanie vyplýva z toho, že vôňa hríbov je veľmi odlišná od vôní osikových a podbeľových, ktoré poskytujú ľahší vývar.

Čo sa týka už spomínaných osikových a podbeľových húb, tie môžete pokojne skladovať spolu.

Teraz – o nádobách: najlepšie nádoby na skladovanie sušených húb sú sklenené poháre alebo papierové vrecká. Nikdy nepoužívajte polyetylénové vrecká, pretože huby rýchlo splesnejú.

Prípravky z húb na skladovanie uchovávajte na tmavých a suchých miestach, ďaleko od zdrojov tepla, ako sú batérie, sporáky alebo elektrické spotrebiče.

Na záver nezabudnite, že trvanlivosť sušených húb nie je dlhšia ako jeden rok.

Peter

Author: Peter

Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

One Reply to “Ako sa majú uchovávať sušené huby: pravidlá, ktoré sa nesmú porušiť”

  1. Moja reakcia na článok je zmiešaná. Súhlasím s odporúčaním týkajúcim sa skladovania bielych húb oddelene od ostatných druhov, pretože chápem vplyv ich vôní. Avšak, neúplne súhlasím s dobou trvanlivosti – či je skutočne len jeden rok? Nezdá sa vám to krátke?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *