Ak potrebujete použiť čerstvú cibuľu do vareného pokrmu, môže sa vyskytnúť vážny problém.
Faktom je, že táto zelenina môže mať veľmi intenzívnu a pretrvávajúcu chuť horkosti.
Týmto spôsobom môže byť pokrm zrazu pokazí, pretože dôjde k nerovnováhe medzi jednotlivými zložkami, hovorí odborníčka na varenie nášho časopisu, kuchárka Julia Arkhipova.
Najčastejšie je doporučené uchýliť sa k procesu marinovania zeleniny. Ak vám táto metóda z nejakého dôvodu nevyhovuje, môžete zvážiť aj alternatívne možnosti.
Ktoré z nich môžete použiť
Ľadová voda
Jednoduchý a praktický spôsob, ktorý môžete vyskúšať bez obáv. Nakrájajte zeleninu a potom ju vložte do nádoby so studenou vodou a ľadom.
Po približne 15 minútach môžete vodu vypustiť a cibuľu použiť.
Soľ
Hrubá soľ tiež výborne splní svoju úlohu. Spojte nakrájanú cibuľu s touto prísadou a počkajte maximálne 15 minút.
Následne je potrebné cibuľu opláchnuť pod vodou, po čom môžete začať variť.
Či by sa naozaj dala cibuľu zbaviť horkosti jednoduchým namáčaním? Znie to príliš dobré na to, aby to bola pravda. Ak to odborníčka odporúča, určite to stojí za vyskúšanie. Ale stále ma napadá, či by sa tým nevytratila aj nejaká chuťová hodnota cibule.