O tom, ako pripraviť výnimočné kotlety, sa už napísalo mnohé.
Každý sa však usiluje o dokonalosť, pretože blízki si prajú vychutnávať len to najlahodnejšie jedlo.
Nie všetky tajomstvá sú však známe, uviedla odborníčka na varenie našej redakcie, kuchárka Julia Archipova.
Napríklad nie každý pridáva do zloženia mletého mäsa sódu bikarbónu.
Aké sú výhody tejto prísady?
Aj keď sa sóda pri príprave kotletov nepoužíva bežne, určite stojí za to vyskúšať túto novinku. Predovšetkým prášok na pečenie mení textúru mäsového jedla.
Vďaka tomu sú rezne zaručene ľahké, vzdušné a jemné. Presne takto si predstavujeme dokonalé mäsové jedlo.
To však nie je jediná úloha sódy.
Skutočnosťou je, že táto zložka významne ovplyvňuje chuť mletého mäsa: stáva sa vyváženejšou a príjemnejšou.
Nemusíte sa báť použiť veľa sódy. Na kilogram mäsa stačí jedna malá lyžička sódy.
Po pridanie tejto prísady by malo mleté mäso ‚odpočívať‘ približne pol hodiny.
Aha, takže jedlá sóda do mletých rezňov, zaujímavé! Ale zdá sa mi to trochu nezvyčajné. Neviem si predstaviť, že by som to skúsila, ale áno, vyskúšala by som to raz, len aby som videla, aký vplyv to má na chuť mäsa. Avšak stále preferujem klasické recepty bez sódy.