Čo je ‚zlé‘ na pohánke: prečo cudzinci nejedia toto jedlo bohov

U nás je pohánka potravinou prvej potreby, zatiaľ čo v Európe a USA je prakticky nevyužívaná.

Povieme vám, prečo pohánku Európania a Američania nekonzumujú.

Prečo Európania a Američania nejedia pohánku

Podľa portálu life.ru to má svoje historické korene. V USA a európskych krajinách sa pohánka pěstuje najmä ako krmivo pre hospodárske zvieratá.

Preto ju Európania a Američania považujú za nevhodnú pre ľudskú spotrebu.

A to je veľmi mylné. Pohánka obsahuje viac ako 50 pre človeka potrebných látok, medzi ktoré patrí aj aminokyseliny, vláknina, zinok, vápnik a fosfor.

Pohánka detoxikuje organizmus, zlepšuje zdravie pokožky a dokonca znižuje riziko vzniku rakoviny.

Pohánka je veľmi cenená v Ázii, Indii, Nepále a tiež v Izraeli,‘ uvádza life.ru.

Peter

Author: Peter

Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

One Reply to “Čo je ‚zlé‘ na pohánke: prečo cudzinci nejedia toto jedlo bohov”

  1. Prepáčte, ale nemôžem s vami súhlasiť. Aký je dôvod, prečo Európania a Američania nepovažujú pohánku za vhodnú pre ľudskú spotrebu? Všetky tie prospešné látky, ktoré obsahuje, by predsa mohli priniesť veľa výhod. Možno by stálo za úvahu zvýšiť informovanosť a podporiť využívanie pohánky aj vo západných krajinách.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *