Ako si pripraviť bylinky na zimu: netreba ich sušiť ani zamraziť

Dlho sa myslelo, že ideálnym spôsobom prípravy čerstvých byliniek na zimu je ich zmrazenie.Táto možnosť nie je zlá, ak je k dispozícii dostatok miesta v mrazničke.

Skúsené hostiteľky však už zeleninu nesušia, ba dokonca ju ani nemrazia.

Odborníčka nášho časopisu Júlia Archipovová, kuchárka, pekárka štvrtej kategórie, nám prezradila, ako pripraviť voňavé korenie na zimu.

Požadované: ‚V prípade, že by ste chceli, aby sa vám podarilo pripraviť jedlo, ktoré by ste mohli ochutnať, je potrebné, aby ste ho pripravili

  • kôpor – 100 gr.
  • petržlen – 100 gr.
  • cesnak – 2-3 strúčiky.
  • soľ (hrubá soľ) – 50 gr.
  • Ako variť

    1.Čistú zeleninu nakrájajte nožom alebo rozmixujte mixérom.

    2.Cesnak prepasírujte cez lis a potom ingrediencie zmiešajte.

    3.Plech na pečenie vyložte pergamenom na pečenie a vložte doň pripravenú zmes.

    4.Vložte ho do rúry vyhriatej na 150 stupňov Celzia a počkajte, kým sa zo zelene odparí vlhkosť.

    5.Keď zmes vychladne, prelož ju do misy, pridaj soľ a rozmixuj mixérom.

    Keď je prípravok hotový, presuňte ho do nádoby s tesne uzatvárateľným viečkom.

    Peter

    Author: Peter

    Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

    One Reply to “Ako si pripraviť bylinky na zimu: netreba ich sušiť ani zamraziť”

    1. Nuž, zaujímavý nápad nechať bylinky prežiť zimu bez zmrazovania alebo sušenia! Možno to naozaj prináša nový šmrnc do kuchyne. No, ak niekto ešte skúšal tento spôsob, asi bude musieť byť trpezlivý. Či už chutí korenie lepšie, keď je „čerstvé“ alebo nie, zistíme až pri jedle!

    Pridaj komentár

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *