Ako uvariť kurací špíz: jednoduchý a cenovo dostupný recept

Niektorí ľudia sa domnievajú, že kvalitný kebab sa dá pripraviť len z ‚pravého‘ mäsa.

Ale kurací kebab sa dá vždy pripraviť dokonale.

V tomto prípade môžete s minimálnou námahou a menšími nákladmi prezentovať pokrm vynikajúcej kvality, povedala šéfkuchárka Julia Arkhipova, kulinárska expertka nášho časopisu.

Ako pripraviť chutný kurací kebab?

Zoznam ingrediencií

– Pol kilogramu kuracieho filé;
– Dve stredne veľké sladké papriky;
– soľ a korenie podľa vlastného uváženia;
– dve veľké lyžice vínneho octu;
– dve veľké lyžice kvalitného rastlinného oleja bez zápachu;
– osem koktailových paradajok (alebo cherry paradajok).

Spôsob prípravy

Kuracie filé rozdeľte na kúsky na kebab.Nemali by byť príliš malé ani príliš veľké.Potom zmiešajte vínny ocot so soľou a korením.Mimochodom, podľa potreby môžete pridať aj iné korenie.Vložte rastlinný olej.

Vzniknutou zmesou obalte kuracie kúsky.

Kuracie mäso zostane v tejto marináde 30 až 60 minút.Nakrájajte sladkú papriku.Na každý špíz postupne položte kúsok papriky, paradajku a kuracie mäso.

Potom začnite proces varenia.

Peter

Author: Peter

Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

One Reply to “Ako uvariť kurací špíz: jednoduchý a cenovo dostupný recept”

  1. Čítala som tento recept skôr a vyskúšala som ho. Môj osobný tip je pridať ešte trochu mletého koriandra do marinády, dáva to kuraciemu mäsu nádhernú chuť. Inak je recept veľmi jednoduchý a chutný.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *