Ako chutne upiecť jablká s medom a škoricou: recept na zdravú pochúťku

Jeseň je výborným obdobím na prípravu chutných a zdravých dezertov.

Jablká pripravené v rúre sú vynikajúcim príkladom.

Odborníčka na varenie nášho časopisu, kuchárka Julia Arkhipova, sa podelila o jednoduchý a chutný recept na pochúťku.

Ako upiecť jablká so škoricou

Zoznam ingrediencií

– Dve jablká;
– Veľká lyžica prírodného tekutého medu;
– trochu masla (nie viac ako desať gramov);
– malá lyžička mletej škorice.

Spôsob prípravy

Jablká možno vziať z akejkoľvek odrody podľa vlastného uváženia.Najprv dôkladne umyte hlavnú zložku, osušte šupku a rozdeľte ju na dve rovnaké časti.

Po odstránení všetkého nepotrebného – semien s priehradkami.

Ovocie vložte do formy na pečenie.Každú polovicu polejeme medom a posypeme mletou škoricou.Na každé jablko je tiež dobré dať trochu masla.

Misku prikryjeme vrstvou fólie a pečieme pol hodiny pri teplote 180 stupňov.Presný čas pečenia však závisí od vašej rúry.

Lahodný a zdravý dezert je pripravený na podávanie.

Peter

Author: Peter

Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

One Reply to “Ako chutne upiecť jablká s medom a škoricou: recept na zdravú pochúťku”

  1. Naozaj skvelý recept, no osobne by som skúsila pridať ešte trochu orechov na vrch. Myslíte, že by to mohlo byť dobré, alebo by to prekazilo skvelú kombináciu jabĺk, medu a škorice?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *