Ako uvariť vajcia, aby sa ľahko olúpali: použite túto tajnú prísadu.

Varenie vajec sa považuje za veľmi jednoduchý kulinársky postup.

Na druhej strane, zbaviť sa škrupín z hotového pokrmu sa často ukazuje ako pomerne náročné.

Často sa stáva, že tvrdá škrupina je takmer ‚prilepená‘ k bielkovine.

V dôsledku toho je takmer nemožné olúpať vajcia uvarené natvrdo tak, aby si zachovali svoj chutný vzhľad a hladký povrch.

Existuje však jeden malý trik na zjednodušenie odstraňovania škrupín.

Aby ste to dokázali, musíte pri varení vajec použiť jednu jednoduchú prísadu.

O zaujímavom ‚triku‘ porozprávala Júlia Archipovová, expertka sieťového vydania Belnovosti v oblasti kuchárstva, kuchárka, pekárka štvrtej kategórie.

Čo pridať do vody pri varení vajec

Jedlá sóda by mala skončiť v bublajúcej tekutine.

Mala by stačiť jedna polievková lyžica hydrogénuhličitanu sodného.

S touto prísadou začne tvrdá škrupina tepelne upravených vajec krehnúť.

Z takýchto škrupín sa budú vajcia veľmi ľahko vyberať.

Mimochodom, namiesto jedlej sódy môžete použiť kuchynskú soľ.Tento výrobok vytvorí zásadité prostredie.V dôsledku toho škrupina opäť stratí svoju tvrdosť.

S chloridom sodným by sa to nemalo preháňať.Stačí pár alebo tri štipky.

Peter

Author: Peter

Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

One Reply to “Ako uvariť vajcia, aby sa ľahko olúpali: použite túto tajnú prísadu.”

  1. Nemôžem súhlasiť s tvrdením od autorov, že varenie vajec je veľmi jednoduché. Pravda je, že proces varenia samotný môže byť jednoduchý, ale olúpanie vajec môže byť skutočne frustrujúce. Skúšal som vajcia variť rôznymi spôsobmi a stále som mal problémy s olúpaním. Možno by bolo dobré, keby autori poskytli ďalšie tipy na zjednodušenie tohto procesu, aby to bolo aj pre nás menej skúsených kuchárov jednoduchšie. Čo si myslíte, existujú ešte ďalšie osvedčené triky okrem použitia jedlej sódy alebo kuchynskej soli?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *