Ako ošetrovať záhradu pred škodcami a chorobami: majitelia chaty uviedli hlavné pravidlá

Na jeseň je veľa dôležitých vecí, na ktoré by si mal majiteľ dače nájsť čas.

Patrí k nim aj ošetrovanie záhrady proti chorobám a hmyzu.

Čím lepšie ošetrenie, tým zdravšia bude záhrada v nasledujúcej sezóne.

Aké pravidlá sa oplatí dodržiavať?

Úroda musí byť zozbieraná

Toto pravidlo je pre mnohých zrejmé, ale napriek tomu stojí za to ho zopakovať: ošetrenie sa vykonáva až po zbere úrody.Použijeme silné chemické látky, ktoré nebezpečne znehodnotia ovocie.

Počasie

Počasie by malo byť podľa možnosti zamračené, ale suché.Tiež sa oplatí vybrať deň bez vetra: nechcete riskovať, že sa prípravok dostane na iné rastliny.

Priemer

Je dôležité mať na pamäti, že sa ošetrujú nielen samotné stromy a kríky, ale aj pôda v ich okolí.Optimálny priemer ošetrenia by mal byť rovnaký ako priemer koruny.

Pomery

Keďže ide o veľmi silné výrobky, musia sa dodržiavať pomery uvedené výrobcom.Ak sa dávkovanie zníži, nedosiahne sa požadovaný účinok.

Ak sa pomery zvýšia, môže dôjsť k poškodeniu rastlín.

Peter

Author: Peter

Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

One Reply to “Ako ošetrovať záhradu pred škodcami a chorobami: majitelia chaty uviedli hlavné pravidlá”

  1. Prepáčte, ale v článku som si všimla značnú chybu v tejto vete: „Patrí k nim aj ošetrovanie záhrady proti chorobám a hmyzu.“ Skutočne by som dala prednosť rozdeleniu ošetrovania záhrady na ochranu proti chorobám a hmyzu. Tieto dva aspekty totiž vyžadujú odlišný prístup a metódy, čo by mal autor článku zohľadniť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *