Ako profesionálni kuchári pripravujú kotlety: stojí sa na ne rada.

Je ťažké si predstaviť, že z približne rovnakého súboru produktov kuchári pripravujú úplne odlišné kotlety..

Ak chceš, aby sa na tvoje kotlety tvorila fronta, je dosť jednoduché zvládnuť niekoľko trikov.

Šéfkuchárka Yulia Arkhipova, kuchárska expertka nášho časopisu, nám prezradila, z čoho pozostávajú.

Aké tajomstvá sa oplatí poznať

Dva druhy mäsa

Nie je potrebné vyrábať kotlety len z jedného druhu mäsa.Pridanie druhého druhu pomáha, aby boli rezne šťavnatejšie, aromatickejšie a chutnejšie.

Vždy sa oplatí vziať bravčové mäso ako ďalší druh.

Korenie

Nepoužívajte príliš veľa korenia: chuť kotliet sa tým nezlepší.Vo väčšine prípadov stačí trochu korenia, soli a štipka akýchkoľvek byliniek.

Marinovanie

Toto je dôležitý krok, na ktorý mnoho ľudí zabúda.Marinované mleté mäso sa však ukáže byť niekoľkokrát chutnejšie ako obyčajné mleté mäso.Prípravok je potrebné pred vyprážaním nechať v chladničke aspoň hodinu.

Peter

Author: Peter

Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

One Reply to “Ako profesionálni kuchári pripravujú kotlety: stojí sa na ne rada.”

  1. Prečo by som mala pridávať do kotlét aj bravčové mäso, keď mi stačí jedno? Myslíte si, že to naozaj zlepší chuť rezeňov? Možno by som sa mala pokúsiť experimentovať s kombináciou rôznych druhov mäsa.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *