Čo vyprážať ako prvé – cibuľu alebo mrkvu: pravidlá prípravy zeleninového fritovania.

Ak máte prvýkrát pripraviť miešanú zeleninu, nemôžete si pomôcť a musíte sa zamyslieť, ktorú zeleninu poslať na panvicu ako prvú.

Bežným pokrmom na miešanie je tandem cibule a mrkvy.A existujú pravidlá pre poradie, v akom sa opekajú.

Odborníčka nášho časopisu Julia Archipovová, kuchárka, pekárka štvrtej triedy, nám prezradila, ako pripraviť zeleninovú praženicu.

Kto je prvý: technológia varenia

Okrem receptu musíte vedieť o tom, čo a ako spracovať.

Ak v prípade miešaného pokrmu začnete smažiť mrkvu a potom pridáte cibuľu, cibuľa sa nesmaží, ale skôr sa udusí.

Nie je rozdiel len v tom, že zmes varíte na rôznych panviciach.

V opačnom prípade profesionáli vždy najprv osmažia cibuľu.

Ako postupovať

1.Na miernom ohni smažte cibuľu 2 až 3 minúty za občasného miešania.

Je dôležité smažiť ju tak, aby mala čas zhnednúť, ale nepripálila sa.

2.Keď je hotová, znížte teplotu a do panvice s cibuľou vložte nastrúhanú alebo nakrájanú mrkvu.

3.Zelenina sa potom varí spoločne, kým mrkva nezmäkne.

4.Mrkva sa na rozdiel od cibule smaží na miernom ohni, aby sa stihla uvariť a nespálila sa.

5.Nezabudnite zmes premiešať, aby sa zelenina rovnomerne uvarila.

Po pridaní mrkvy do panvice je čas varenia 5-7 minút.

Správne pripravená zeleninová zmes určí chuť polievky alebo šalátu, ako aj ďalších jedál, ktoré sa hostiteľka chystá pripraviť s pridaním smaženice.

Peter

Author: Peter

Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

One Reply to “Čo vyprážať ako prvé – cibuľu alebo mrkvu: pravidlá prípravy zeleninového fritovania.”

  1. Takže podľa vás je správne najprv osmažiť cibuľu a až potom pridať mrkvu? Ale nezdá sa vám, že cibuľa by sa mohla nadlho dusiť a stratiť chuť? Možno by bolo lepšie najprv osmažiť mrkvu, aby sa uvarila, a potom pridať cibuľu na jemné dochutenie?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *