Jablkový koláč sa od francúzskej šarlotky líši v podstatných veciach.
Rozdiel je aspoň v tom, že charlotte je vanilkový piškótový koláč s maslom.Takisto francúzske koláče sa ukazujú šťavnatejšie a aromatickejšie.Stojí to za vyskúšanie.
Odborníčka nášho časopisu Julia Archipova, kuchárka a pekárka štvrtej triedy, nám prezradí, ako upiecť francúzsku šarlotku.
Potrebné: Vydajte knihu, v ktorej sa dočítate, že v roku 2015 sa v reštaurácii v Bratislave uskutočnilo slávnostné otvorenie:
Ako variť
1.Jablká ošúpeme, odstránime jadrovník, nakrájame na tenké plátky, posypeme škoricou a necháme 20 minút odstáť.
2.Vajcia zmiešame s cukrom (obyčajným a vanilkovým), vyšľaháme do peny a preosejeme múku.
3.Aby bolo cesto nadýchané a vzdušné, premiešajte zmes hladko, drevenou stierkou, zdola nahor.
4.Keď je hotové, pridajte rozpustené maslo, premiešajte.
5.Formu vymažte maslom a vložte do nej polovicu cesta, potom jablká, potom zvyšné cesto a formu vložte do predhriatej rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia.
Koláč bude hotový približne za 30 minút, vychutnajte si ho!
Ach, tí Francúzi, vždy radi vedia, ako si spraviť život sladším! No ale musím uznať, že tá šarlota s jablkami znie lákavo. Možno by som vyskúšala tento recept len pre tú vôňu, ktorá sa šíri pri pečení. Aké umelecké dielo! Ako by ste sa postavili k nápadu pridať do toho ešte niečo extra? Ako napríklad štipku škoricovej nálady?