Jedným z obľúbených zimných prípravkov je lečo z papriky, do ktorého sa pridávajú aj paradajky alebo iná zelenina.
Každá hostiteľka má svoj obľúbený recept.Tak poďme zistiť, či si toto občerstvenie dokážeš pripraviť už za 30 minút.
Odborníčka nášho časopisu Julia Archipova, kuchárka, pekárka štvrtej kategórie, nám prezradila, ako sa varí.
Požadované: ‚V prípade, že by ste chceli, aby sa vám podarilo pripraviť jedlo, ktoré by bolo vhodné, aby ste ho pripravili:
Ako variť
1.Čisté paradajky rozrežeme na polovice alebo štvrtiny a preložíme cez mlynček na mäso alebo rozmixujeme mixérom, pretrieme cez sito.Hotové pyré sa pošle do hrnca.
2.Pridajte soľ, cukor a rastlinný olej a priveďte do varu.
3.Papriky zbavte semienok a nakrájajte na plátky alebo akokoľvek inak, pošlite ich do hrnca.
4.Varte pod pokrievkou 15 minút, pridajte ocot, povarte a po minúte lečo nalejte do sterilizovaných pohárov.
Zavíčkujte viečka a otočte ich hore dnom.Po vychladnutí poháre odložte na uskladnenie.
Musím sa smiať článku, ktorý tvrdí, že lečo dokážem pripraviť za 30 minút. Moja obľúbená kuchyňa ma naučila, že dobré jedlo si vyžaduje trpezlivosť a lásku k príprave, nie rýchlosť u plotny.