KARFIOLOVÁ POLIEVKA


Suroviny na 3l polievky:
1 stredný karfiol, 2 väčšie mrkvy, 1 petržlen, 1 šálku zeleného hrášku, malú cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, čerstvý zázvor, (2. variant – v prípade, že nemáte radi cesnak, môžete ho nahradiť pórom), olivový olej, himalájsku soľ, solčanku s nízkym obsahom soli, 1 čajovú lyžičku zmesi korenia Rása, prípadne (ak ju nemáte môžete ju nahradiť 1 čajovou lyžičkou mletého koriandru a rímskej rasce), 1 čajovú lyžičku kurkumy, čerstvú petržlenovú vňať.

Pozn. Rímska rasca (kumín) sa dá nahradiť aj klasickou rascou, ale rímska rasca je harmonickejšia a lepšie pôsobí na zažívanie.

 

Postup:
Do hrnca dáme olivový olej, krátko orestujeme cibuľku, cesnak, zázvor, prípadne pór, podľa toho, čo nám viac chutí. Pridáme koreniny a ešte restujeme cca. 30 sekúnd, zalejeme vodou, pridáme na ružičky nakrájaný karfiol (používame len ružičky, hlúb totiž zvykne nafukvoať a ľuďom s problémovým trávením dokáže spôsobovať zbytočne problémy), solčanku a himalájsku soľ a necháme variť asi 15 minút. Odstavíme, krátko ochladíme a rozmixujeme. Pridáme postrúhanú alebo nadrobno nakrájanú koreňovú zeleninu a mrazený alebo čerstvý hrášok a varíme ďalších 15 minút. Po dovarení pridáme čerstvú posekanú petržlenovú vňať a podávame.

Prajeme dobrú chuť!

 

Koreniny použité v recepte si môžete zakúpiť na ajurveda-shop.eu alebo priamo v našej predajni Zdravie z prírody na Furdekovej 10 v Bratislave.

 

 

Zdieľať