Ajurvéda - cesta k zdravému a dlhému životu

Všetko o ajurvéde, jej princípoch, dôležitých bylinách a jej vplyve na naše zdravie

pyre z cervenej sosovice s batatovymi plackamiBATÁTOVO - CUKETOVÉ PLACKY

Čo budeme potrebovať (množstvo je potrebné prispôsobiť počtu osôb):

1 batát, 1 cuketu, 1 vajce, korenie na grilovanú zeleninu, maha korenie, himalájsku soľ, hrsť špaldovej múky, ghí maslo.

 

Postup: Očistený batát (sladký zemiak) a cuketu v pomere 1:1 nastrúhame na hrubo. Pridáme vajce, trochu korenia na grilovanú zeleninu, trochu maha korenia, prípadne trochu himalájskej soli. Zamiešame a masu zahustíme bezlepkovou alebo špaldovou múkou tak, aby nám vznikla šťavnatá, ale nie riedka masa. Vhodné sú aj ovsené vločky. Konzistencia má byť podobná ako na klasické zemiakové placky. Nesmie byť ani hustá ani riedka. Na rozpálenú panvicu s roztopeným ghí maslom nanášame veľkou lyžicou placky a opekáme na spôsob zemiakových placiek. Placky sú chutným doplnkom k akýmkoľvek zeleninovým jedlám alebo polievkam.

 

Zdieľať