Ajurvéda - cesta k zdravému a dlhému životu

Všetko o ajurvéde, jej princípoch, dôležitých bylinách a jej vplyve na naše zdravie

Bananove bezlepkove lievanceBANÁNOVÉ BEZLEPKOVÉ LIEVANCE

Čo budeme potrebovať: 1 a 1/2 väčšieho banánu, 2 vajcia, 1 a 1/2 polievkovej lyžice Quinoa múky (možno nahradiť aj inou bezlepkovou múkou), za hrsť posekaných vlašských orechov alebo mandlí, domáci lekvár alebo ovocnú bioládu, škoricu, kokosový olej alebo ghí maslo.

Čítať ďalej: Banánové bezlepkové lievance

LETNÁ BEZLEPKOVÁ BUBLANINA

Čo budeme potrebovať:

5 vajec, 300 g trstinového cukru, 160g ryžovej múky, 160g kukuričnej hladkej múky, prášok do pečiva z vínneho kameňa, 250g masla alebo ghee masla, odkôstkované čerešne

Čítať ďalej: Letná bezlepková bublanina

VIANOČNÉ KOLÁČIKY Z OVSENÝCH VLOČIEK

Vianoce sú predo dvermi, preto pridávame jeden jednoduchý, ale veľmi chutný recept na vianočné koláčiky :)

Ingrediencie:
200 g ovsených vločiek, 100 - 125g masla, hrozienka, oriešky (druh si môžete vybrať podľa toho, ktoré vám najviac chutia, resp. skombinovať viac druhov orieškov), ľubovoľné semienka (slnečnicové, sezamové), pokrájané ďatle, 100g trstinového alebo mandľového cukru, ½ prášku do pečiva, 2 celé vajcia.

Čítať ďalej: Vianočné koláčiky z ovsených vločiek

CITRÓNOVO-POLENTOVÝ KOLÁČ

Tento koláč je veľmi jednoduchý na prípravu, takže ho zvládne naozaj každý, čo bolo aj našim cieľom :)

Ingrdiencie: 200g masla alebo masla Ghí (môžeme ho nahradiť aj olejom, ale vo výrazne menšom množstve tak, aby sme dosiahli správnu konzistenciu - odporúčame kokosový olej), 150g trstinového alebo mandľového cukru, 200g mandľovej múky, 100g polenty (nie instantnej), resp. kukuričnej múky, 1,5 čajovej lyžičky prášku do pečiva (bez fosfátov), 3 vajcia, kôru z 1 väčšieho citrónu (najlepšie bio, aby nebol striekaný pesticídmi).

Čítať ďalej: Citrónovo - polentový koláč

KARAMELOVO-KOKOSOVÁ CHALVA 

Čo k tomuto receptu budeme potrebovať:
250g celozrnnej krupice, 200g trstinového cukru, 100g umytých hrozienok, 1 PL citrónovej kôry, 150g kokosu, 1,2l horúcej vody (prípadne časť nahradíme kokosovým mliekom), 100g masla

Čítať ďalej: Karamelovo-kokosová chalva