Ajurvéda - cesta k zdravému a dlhému životu

Všetko o ajurvéde, jej princípoch, dôležitých bylinách a jej vplyve na naše zdravie

PRAVÁ INDICKÁ RYŽA

Indická ryža sa varí ako cestovina, vo vode bez soli.  

Čo budeme k tomuto receptu potrebovať: 250g ryže Basmati, maslo ghí, kumín (rímsku rascu), kešu oriešky, hrozienka, koriandrovú vňať (najlepšie čerstvú).

Postup: Basmati ryžu uvaríme v hrnci bez soli asi 15 min a scedíme. Na panvicu dáme asi 1 PL masla ghí, orestujeme celý kumín, pridáme kešu oriešky (najlepšie bio a nepražené) a trochu hrozienok. Orestujeme premiešame a pridáme uvarenú ryžu. Spolu všetko dôkladne premiešame a posolíme. Na záver pridáme na drobno pokrájanú koriandrovú vňať, premiešame a odstavíme.

Náš tip! Kto nemá rád nasladlú chuť ryže nech vynechá hrozienka, nakoľko je ryža výborná aj bez použitia hrozienok. Koriandrovú vňať môžeme nahradiť petržlenovou.

 

Prajeme dobrú chuť!